fbpx

Hoe kan je zelf een mooie prijstabel maken in WordPress

Waarom een prijstabel gebruiken

Als u aan aantal variaties op een product of dienst verkoopt, dan kan het prettig zijn voor uw klanten als u de producten op een overzichtelijke manier naast elkaar zet in een mooi vormgegeven tabel en daarbij de prijzen vermeld. Om uw klanten te helpen met kiezen is het aan te raden om één tabel “uit te lichten”, doordat deze tabel meer opvalt en het label “Best” of “”Meest verkocht” draagt zullen uw klanten minder keuzestress ervaren en sneller uw product of dienst afnemen. Bijvoorbeeld…

Hoe kan je zelf een prijstabel maken in WordPress met behulp van pluginsHoe kan je zelf een prijstabel maken

Het downloaden en installeren van de plugin

Installeer een nieuwe pluginLog in op het admin gedeelte van WordPress, ga met de muis naar het Plugins menu en klik op Nieuwe plugin. Gebruik de zoekterm Pricing Table en zoek tussen de resultaten naar de plugin gemaakt door Shaon. Klik op de knop om hem te installeren. Je kan hem ook handmatig downloaden uit de wordpress directory
Download en installeer de pricing table plugin door shaon

Het configureren van de plugin

het pricing table menuIn het menu is er nu de optie Pricing Table bijgekomen, ga hier met de muis naartoe en klik op Add New.
Op het volgende scherm vul je een titel in, en ga je aan de slag om de tabellen te maken.
het maken van de tabellen
Klik op de Add Package knop om een kolom toe te voegen aan je tabel, maak er niet te veel (3 tot 5) om het overzichtelijk te houden. Een oneven aantal tabellen is het mooist, omdat dan de uitgelichte tabel mooi in het midden kan.
Een aantal opties voor je tabel zijn al standaard aanwezig, je kan de namen van deze opties aanpassen met de velden onderaan de pagina. Voeg zelf extra opties toe met de Add Feature knop. Door een geel vierkantje bovenaan je kolommen aan te vinken maak je deze kolom uitgelicht! De Package Description is een korte omschrijving van je product, hou deze ook kort (1 regel tekst)
In principe zijn er 2 soorten mensen: mensen die graag verteld worden wat ze moeten kiezen, en mensen die graag zelf zo veel mogelijk informatie verzamelen voordat ze kiezen. Voor de eerste groep hebben we een uitgelichte tabel gemaakt. Voor de 2e groep moeten we nog wat anders inrichten.
Maak per optie een aparte pagina waarin zoveel mogelijk wordt verteld en uitgelegd over jouw product. Link naar deze pagina door een Button Text (bijv. Lees meer) toe te voegen, en bij Button URL de link naar die pagina toe te voegen.
Als je klaar bent met alle kolommen en opties toevoegen, dan kan je je nieuwe tabel opslaan met behulp van de Publiceren knop rechts bovenin. Daarna kan je een preview bekijken van je nieuwe prijs tabel, en een aantal opties selecteren om de vormgeving te bepalen, door op Bericht tonen of View pricing table te klikken.
prijs tabel bekijken
Je kan op de preview pagina verschillende stijlen en kleurstellingen bekijken met behulp van de Select Template en Select Style opties. Let op: Select style is niet bij elke template beschikbaar.
bekijk verschillende stijlen
We zijn nog niet klaar, want de tabel is nu af, maar hij moet nog op een pagina worden geplaatst. Schrijf even op welke template en style je wilt gebruiken, deze heb je namelijk nodig wanneer je de schortcode gaat plaatsen op je pagina of bericht.

Het plaatsen van je prijstabel op een pagina

Ga terug naar het Admin gedeelte van WordPress, ga naar Princing Table –> All Pricing Tables en zoek de tabel die je net gemaakt heb. Selecteer de shortcode van die tabel en drup op ctrl-C om die te kopieren.
Ga naar de pagina/post waar je de tabel wilt invoegen en druk op ctrl-V op de plek waar je de tabel hebben wilt. De shortcode zal er ongeveer als volgt uitzien: [ ahm-pricing-table id=<nummer> ] Er zit echter nog geen styling of template gekoppeld aan de tabel, die voeg je toe door aan de shortcode template=<templatenaam> en eventueel style=<stylenaam>, waardoor de shortcode er als volgt ongeveer uitziet: [ ahm-pricing-table id=1899 template=override ]

Gefeliciteerd

Je hebt nu een pagina met een mooie prijstabel. Je kan de kleuren en vormgeving nog wat aanpassen door de CSS te bewerken of graphics te vervangen. Op deze manier wordt de tabel uniek en zal hij beter bij de rest van jouw website passen.
 

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.