fbpx

WordPress 3.8 – Een voornamelijk visuele update

Afgelopen weekend is WordPress 3.8 uitgekomen. Zoals altijd is het belangrijk om jouw WordPress installatie up-to-date te houden vanwege de beveiliging van je website.
Naast de gebruikelijke bug-fixes en security-updates wordt er ook altijd extra functionaliteit toegevoegd aan WordPress bij een nieuwe release, of er worden dingen gebruiksvriendelijker gemaakt. In dit geval zijn er de volgende belangrijke verschillen met de vorige WordPress versies:
De user interface heeft een facelift gekregen en is in een modern jasje gestoken.
Afgezien van het uiterlijk van de interface zijn er ook nog wat aanpassingen gedaan in de werking van Widgets en van de Theme previews.

Widget interface

Dw widget interface is een stuk overzichtelijker geworden, en het is nu makkelijker om content naar widgets te slepen voor themes waar heel veel widget-ruimte in zit. Je hoeft nu niet meer te scrollen tijdens het slepen van widgets.

Theme previewer

De theme previewer is een stuk praktischer geworden. De previews zijn een stuk overzichtelijker geworden, en er is een prachtige magazine-theme bij gekomen: twenty-fourteen

Al met al is deze update voor ons favoriete CMS een welkome. De Theme previewer en Widget interface zullen waarschijnlijk voor de eind gebruikers van een website niet erg interessant zijn. Echter, de visuele update, die de backend ook gelijk responsive maakt, zodat hij beter bruikbaar is op tablets en telefoons zal voor de eindgebruikers zeker wel een prettige zijn.

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.