fbpx

#Webhosting Vergelijker – Vind de juiste webhoster voor jouw situatie

Het is handig om afentoe eens stil te staan bij hoe het nu gaat, en of het allemaal niet beter kan. Vandaag staan we even stil bij webhosting.
Bij Plaatj.es kopen we onze hosting in bij andere aanbieders, dit gebeurd al jaren bij Starthosting. Toen er ooit voor Starthosting werd gekozen was dit een prima keus, ze leverden wat we nodig hadden tegen een prima prijs. Is dat vandaag de dag nog steeds?
Ik merk dat Starthosting toch wat problemen heeft. Websites van starthosting lijken de laatste tijd wat traag te laden. Opslag ruimte is toch wel wat beperkt aan het worden. En dan zijn er nog de recente DDOS aanvallen waar ze weken last van hebben gehad, en naar mijn zin niet adequaat op hebben gereageerd. Als laatste is er nog hun lik-op-stuk beleid, als je website gehackt blijkt of beveiligings problemen heeft wordt deze gewoon klakkeloos offline gehaald en krijg je een mail bericht dat de website pas weer online gaat als je e.e.a. zelf gefixt hebt.
Allemaal kleine irritaties die ophopen tot een probleem voor mijn klanten, want ik kan ze hierdoor niet de service geven waar ik zelf achter sta.
Daarom heb ik een kleine test uitgevoerd om te kijken of ik niet eens moet overstappen. Ik heb een aantal criteria op een rijtje gezet in een Google Docs Sheet, en daarbij 5 aanbieders van webhosting onder elkaar. Klik op de afbeelding om nog veel meer criteria te zien.
webhosting vergelijker tabel bekijken op Google Docs
Mr.Hostman en Hostnet missen wat informatie op hun website aangaande setup kosten, en eventuele kortingen bij meerjarige contracten. Ik heb contact met ze opgenomen per email hier over, ben benieuwd naar hun antwoord.
Starthosting biedt geen kortingen, daarom staat er bij het 2 jarig contract n.v.t.
Wat voor mij nog belangrijk is bij een hoster is het beleid rondom hacks, virussen etc. Onderdeel daarvan is of de provider een Patchman aan bied. Patchman is een stuk software op de servers die pro-actief beveiligings gaten/lekker dicht. Waardoor de kans op hacks/virussen aanzienlijk kleiner wordt. Starthosting biedt geen patchman, Antagonist en Hostnet adverteren hiermee op hun website. Ik verwacht dat Vimexx ook gebruik maakt van patchman, hoewel dit niet terug te vinden is op de website.
Een ander belangrijk punt is het aanbieden van SSL certificaten. Dit is tegenwoordig een onderdeel van het ranking algoritme van Google, en het heeft de voorkeur om een SSL certificaat geïnstalleerd te hebben op uw website. Prijzen hierin lopen uiteen, maar Vimexx is toch wel opvallen voordelig hierin door gratis een onbeperkt aantal SSL certificaten aan te bieden.
Als ik dit alles zo bekijk, dan zie ik dat Starthosting niet duur is, maar dat je voor dat lage bedrag ook veel minder krijgt. Zoals het er nu naar uit ziet ga ik vandaag nog een website+hosting bestellen bij Vimexx om beter uit te zoeken hoe het met de service zit daar. Wordt vervolgd…

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.