fbpx

Een romantisch tochtje naar de prachtige stad Brielle in Nederland

Eindeloze bloemenvelden, windmolen en natuurlijk klompen. Dat is het stereotype beeld wat toeristen hebben van Nederland. En de kleine vestingstad Brielle is daar zeker geen uitzondering op, maar het heeft zoveel meer te bieden. Laten we eens rondkijken in dit knusse romantische stadje. Ben je klaar voor een reisje?
A windmill in Brielle
Een onontdekt sprookje
Brielle is alles waar je op hoopt bij zo’n idyllisch stadje in Nederland. Er zijn niet veel attracties of bezienswaardigheden, maar een wandeltochtje door de stad kost je toch gauw een paar dagen. Elk huis, gebouw en straat lijkt rechtstreeks uit een Walt Disney film te komen. Rode daken en nauwe straatjes. En wanneer rondlopen door het centrum niet genoeg is voor je, dan zal je zeker vallen voor de charme van de authentieke natuur of architectuur in Brielle. Doordat het een havenstad is, is het leuk om een boottochtje te doen in en om de stad. Je kan op meerdere plaatsen motorbootjes of sloepjes huren om het water mee te verkennen. Een dagje uit naar nabijgelegen stadjes is ook leuk, en wie wil er nou niet eens genieten van de kleurige velden in dit gedeelte van Nederland?
 
De Fantastische geschiedenis van Brielle
Wanneer je rondloopt door Brielle dan straalt alle geschiedenis je overal tegemoet. Het eerste wat je op zal vallen wanneer je aankomt in Brielle is dat het omgeven is door water. De binnenstad is een klein eiland. De stad Brielle, ook wel Den Briel genoemd, begon zijn groei nadat het een belangrijke zeehaven werd en een plek om te handelen met andere landen aan de Oostzee. Zelfs nu, na honderden jaren, komen er nog steeds mensen per boot naar Brielle waardoor de globale atmosfeer wordt vermengd met de dorpse sferen. De beste manier om meer te leren over de geschiedenis van Brielle is door een bezoek te brengen aan het stadsmuseum. Zelfs als je geen fan bent van oude geschiedenis of sprookjesverhalen, dan zal de stad toch jouw fantasie doen wakker schudden en je onder zijn indruk brengen.
Where tradition meets fine Dutch Gastronomy
Foodies zullen zich in de hemel wanen tijdens een tochtje door Brielle. De Nederlandse keuken heeft al van vele harten bezit genomen en is zeer bekend in Europa. Vooral de kaas en het gebak zijn in overvloed terug te vinden in Brielle. De beste manier om dit deel van de cultuur te ondergaan is gewoon wat rond te lopen, cafe’s en restaurantjes ontdekken en een gerecht te proberen wat je nog nooit op hebt. Denk er aan een tafeltje aan een terrasje te zoeken, ontspannen te gaan zitten en een heerlijk glas rosé, bier of zelfs champagne te bestellen. Pak een boek of sluit je ogen en laat je meenemen door de omgeving. Open je ogen en geniet van de bootjes die over het water zweven in de haven terwijl de bewoners heerlijk rondwandelen door de straatjes. Brielle is echt een goed bewaard geheim binnen Nederland en de gastronomie is echt het kersje op de taart.
Wat heb je nog meer nodig? Pak je koffers en ga op bezoek bij het romantische Brielle!
 
Geniet van je reizen!
 

Download de Brielle Nieuws app, en je bent altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en evenementen in en om Brielle!

 

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.