fbpx

SEO – Stap voor Stap – Google Maps

Nee he, niet weer iemand die over SEO gaat neuzelen? Jawel, maar verwacht van mij geen top10 met tips of slap getheoretiseer over hoeveel keywords per minuut je nou moet gebruiken. Nee, ik hou het lekker praktisch..

Google Maps

Hoe gebruik je Google Maps voor SEO?

Wanneer je jouw bedrijf aanmeldt bij Google Maps dan wordt er een kaartje met routebeschrijving weergegeven bij de zoekresultaten van Google, hierdoor valt jouw bedrijf meer op, zullen mensen eerder op jouw website klikken. Meer kliks = betere ranking, zo werkt dat bij Google.
 

Hoe meld je je aan bij Google Maps

Ga naar Google Places, log daar in met je Google account. Als je nog geen Google account hebt, maak er dan 1 aan. Een google account aanmaken is ook een goede stap voor jouw SEO, ik kom daar in een later artikel nog op terug.
Na het inloggen zie je direct een pagina met daarop de knop Een vermelding toevoegen
Een vermelding toevoegen aan google maps
 
Druk op deze knop en je krijgt een zoekbalk waarmee je de mogelijk hebt om te kijken of jouw bedrijf misschien al bekend is bij Google. Tik jouw bedrijfsnaam in en druk op enter. Google schakelt nu over naar maps en geeft je een lijstje met bedrijven die je mogelijk zou kunnen bedoelen. Zit jouw bedrijf hier tussen? Mooi!
Staat jouw bedrijf niet op het lijstje, dan gaan we hem maar eens eventjes toevoegen door op de knop Nee, dit zijn niet mijn bedrijven te klikken.
is dit een van uw bedrijven         Na het klikken op die knop krijg je een registratie formulier. Het is belangrijk deze helemaal volledig en compleet in te vullen.

Hoe meer informatie er bij Google bekend is over jouw bedrijf, hoe beter je vindbaar bent.

Uw bedrijfsdetails opgevenKlik na het invullen van alle details op de knop Verzenden. Google geeft nu een bevestiging dat alle informatie goed is ontvangen. Je zal binnen een week of 2 nog een briefkaart krijgen thuis gestuurd. Op deze briefkaart staat een link en een code. Ga naar de link, en voer de code in, zodat Google kan verifiëren dat je ook echt daadwerkelijk op dat adres gevestigd bent.
Na het verifiëren krijg je een mooi overzicht van alle gegevens die tot nu toe bekend zijn over jouw bedrijf bij Google. En je krijgt de mogelijkheid om nog meer informatie toe te voegen, doe dit zeker, het komt allemaal ten goede van jouw vindbaarheid bij Google.
voeg alles toe aan google maps
Upload genoeg foto’s en afbeeldingen van je bedrijf, deze worden vaak weergegeven bij de zoekresultaten en kunnen zomaar doorslaggevend zijn voor een zoeker om een bezoeker te worden!
Foto’s uploaden doe je door op de grijze knop, met de tekst Foto’s toevoegen, aan de rechterkant te klikken (Hier gemarkeerd met een grote rode 1)
Ook belangrijk is een goede beschrijving toevoegen, dit doe je met de link gemarkeerd met de grote rode 2 in de afbeelding. In de omschrijving vertel je wat jouw bedrijf voor diensten levert, vergeet hier in niet wat sleutelwoorden mee te nemen. Dit zijn woorden waarop jij graag gevonden wilt worden binnen Google.
En als laatste, ook belangrijk, vermeld je openingstijden. Deze worden direct bij de zoekresultaten van Google weergegeven, en kunnen voor sommige klanten belangrijk zijn en doorslaggevend om wel of niet op de link van jouw bedrijf te klikken. En, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, kliks = betere rating bij Google 🙂
 
Dat was het. Meer hoef je niet te doen om jouw bedrijf te laten verschijnen bij Google maps. Let wel op, soms kan het een paar dagen duren eer dat Google alles verwerkt heeft en je ook daadwerkelijk in de zoek resultaten verschijnt.
Vragen, opmerkingen, vaagheden? Vraag het gerust in het forum onder deze post…
Succes er mee,
Dennis Michels

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.