fbpx

Gamification, dat kan beter..

Terwijl ik afdruip van mijn examen ASL2, waar ik nu al voor de 2e keer voor zak, vraag ik me af waarom ik zo’n moeite heb met het leerproces. Komt het door de droge stof, gecombineerd met een officieel proef-examen dat geen enkele relatie heeft tot het werkelijke examen, komt het door het oefenexamen van de LOI wat kant-noch-wal raakt? Ik weet het niet

Tijdens het likken van mijn mentale wonden, in de bus naar huis, zit ik na te denken over hoe het leerproces vergemakkelijkt kan worden. Ik kom al snel terecht bij gamification. Maar hoe kan je het leren van droge stof leuker maken? Het behalen van badges tijdens het maken van een proef-examen is niet voldoende naar mijn idee.

Toen dwaalde mijn gedachten af naar kaartspellen, zoals Magic: The Gathering en de digitale equivalenten als Hearthstone of Elemental Kingdoms. Zou het niet een geweldig idee zijn om een kaartspel te bouwen voor het de gamification van het ASL leerproces? Zou het in het algemeen niet leuker zijn als gamification wat verder doorgetrokken zou worden, wat meer fantasie gebruiken. Opgezout met die saaie, uitgekouwde en niets-zeggende achievements. BAM! Mijn lvl2 Applicatie Beheerder steelt jouw CMDB.muhahHAHA, al je configuratie items..hop, de prullenbak in.

Dusch…

 

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.