fbpx

Bitcoin Faucets – Zijn ze de moeite waard?

Ik doe al een tijdje aan bitcoin mining, een geweldige inkomstenbron is het niet, ik doe het dan ook meer omdat ik denk (vindt?) dat bitcoins een ware revolutie zullen ontketenen. Zo geforceerd als de Euro is ingevoerd in europa, zo organisch zal Bitcoin wereldwijd de standaard worden. Waarom vindt ik dat? Bitcoin, op het moment, is een geweldig betaalmiddel voor onderwereld praktijken, zwart werkers en revolutionairen. Op TOR is het de meest normale zaak ter wereld om diensten en producten in te ruilen tegen Bitcoins. Je ziet dat langzaamaan de Bitcoin uit zijn onderwereldje aan het kruipen is en langzaam de mainstream in. Voorbeelden zijn dating sites die bitcoins accepteren, maar ook gewone echte fysieke kroegen beginnen al te experimenteren met Bitcoins als geaccepteerd betaalmiddel. Nu ben ik niet alleen aan het experimenteren met het minen naar bitcoins, maar doe ik ook onderzoek naar andere cryptocurrencies of alternatieve digitale betaalmiddelen. Tijdens zo’n onderzoek sessie liep ik tegen het fenomeen Bitcoin faucet aan.

Wat is een Bitcoin Faucet

Een bitcoin faucet is een website die zich adverteert als zijnde een site die gratis bitcoins weggeeft. In ruil hiervoor moet je verplicht een paar seconden naar reclames kijken, een captcha oplossen en (uiteraard) je bitcoin wallet adres ingeven.

Wat levert een Bitcoin Faucet op

De betalingen varieren van 0.00008960 bitcoins tot 0.000001, dit zijn respectievelijk de hoogste en de laagste uitbetaling die ik heb ontvangen. Ik heb een lijst met bitcoin faucets opgesteld, en deze sites 3 dagen, 1x per dag bezocht.

Er zijn voldoende sites die recensies schrijven over dit soort services, en er lijken er dagelijks bij te komen en te verdwijnen. Ik ga me niet wagen aan het schrijven van recensies van elk van deze sites. Het enige wat ik wil doen, is het trekken van een conclusie.

 

Conclusie over Bitcoin Faucets

Vergeet het maar, zonde van je tijd. Het aflopen van die lijst met faucets kost ongeveer een kwartier, ik heb dit drie dagen gedaan, dus totale investering: 45minuten! En wat heb ik er uit gewonnen? Precies €0.0271, inderdaad 2 eurocent! Snel rijk worden zal je dus niet doen met dit soort websites, en langzaam rijk worden kan je ook wel vergeten…

Over 1 site wil ik wel wat leuks zeggen, dat is Bunny Run. Om op deze site bitcoins te verdienen kan je gratis gokken op race konijnen. Hoe eerder jouw konijn bij de finish is, hoe meer Bitcoins je krijgt uitbetaald.

 

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.