fbpx

App Review: Tiny Deathstar

Deathstar Management Sim

Vandaag kwam de eerste StarWars game, sinds de overname van de franchise door Disney, beschikbaar in de app store. Het is een soort hotel sim in 8-bit sijl. Alle bekende Star Wars figuren, zoals Leia, Darth Vader, Stormtroopers zijn getransformeerd tot 8-bit poppetjes, en je vindt ze allemaal terug in een 8-bit Deathstar hotel dat gerund wordt door Darth Vader en de Emperor.

Het spel begint met The Emperor die aan Darth Vader uitlegt dat er geld nodig is om de Deathstar af te bouwen, en hij daar een geweldig plan voor heeft.

Vervolgens begint een korte tutorial om de basis van het spel uit te leggen. Je begint met 2 etages in een mini-deathstar, de aankomsthal en een barretje genaamd Mos Espa Cafe, Nieuwe bewoners en gasten van de Deathstar arriveren allemaal in de aankomsthal, en gaan vervolgens in de lift staan te wachten tot jij ze naar de juiste etage brengt. Gasten willen meestal naar een kroeg, of andere commerciele etage en bewoners zijn op zoek naar woonruimte om in te trekken, en werk wat jij aan ze mag toe wijzen.

Zodra een poppetje aan het werk is in een commerciele zone, is het nodig om voorraden te bestellen van producten die dan weer verkocht worden aan gasten en klanten.

Je krijgt steeds nieuwe opdrachten van de Emperor, opdrachten zoals bouw meer appartementen, bouw meer winkels afgewisseld met opdrachten als zorg dat een winkel maximum voorraad heeft. Er zijn 6 type etages, waarvan er 1 pas later unlockt in het spel: imperial levels.

 

In de Imperial Levels kan je de gemene rebellen martelen en hun geheimen onfutselen, iets wat je regelmatig moet doen om Dart Vader blij te houden.

Natuurlijk is ook een spel als dit niet compleet zonder store waar je echt geld kan uitgeven om leuke extra figuurtjes te kopen, of bekende locaties uit de films. En ook in dit spel wordt dat aangemoedigt door je net niet genoeg ¬†credits te geven om de eerste locatie te kunnen kopen…etc etc. Mja, Disney zal ook wel eens een keer geld willen verdienen

Al met al is het geen super ingewikkeld spel, maar het blijft wel entertainen. De 8-bit achtige star wars melodietjes en de lekkere retro-style graphics zijn aandoenlijk en geven een leuke sfeer. Als je van sims of strategie spellen houd kan ik je dit zeker aanraden.

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.