fbpx

7 gratis design bronnen voor jouw website

Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van posts die puur uit een lijstje bestaan, maar toch wilde ik eens deze 7 websites delen die ik regelmatig gebruik als bronnen voor mijn designs.

7) Blambot

Blambot is een website waar je fonts kunt downloaden, zowel gratis als betaald. De fonts hebben meestal een comic-gerelateerd thema, maar zijn zoveel malen beter dan comic sans 🙂
Een gratis design, gevonden bij Inky Deals

6) Shutterstock

Shutterstock is een website waar je zgn. stockfoto’s kunt kopen. Echter heeft deze website ook een mailing-list, als je daar lid van wordt dan krijg je wekelijks 2 gratis hoge kwaliteits graphics per week toe gestuurd, 1 foto en 1 vector illustratie. Dankzij deze mailinglist heb ik al een aardige map vol met allerlei soorten afbeeldingen die ik zo kan gebruiken bij mijn volgende project.

5) iStock

Voor iStock geld eigenlijk hetzelfde als voor Shutterstock, mailinglist! Deze mailinglist is iets onregelmatiger, maar geeft wel meer bestanden, en ook meer soorten. Istock verzend namelijk ook video’s en audio..helemaal gratis en voor niets! Ik ontdekte recent dat ze ook elke week een Free Gallery hebben, waar je ook gratis van alles kan downloaden.

designtnt-addons-realistic-letter-press4) Medialoot

Medialoot heeft zich gespecialiseerd in graphic design. Dit varieert van website templates tot icon packs tot ui elementen. Ook Medialoot heeft een mailinglist die zeer regelmatig gratis aanbiedingen heeft.

3) Techerhut

Techerhut is een beetje sketchy. Techerhut is gespecialiseerd in Webdesign, en dan met name Content Management Systemen als WordPress. Ook hier een mailinglist. Let wel op, er worden ook regelmatig freebies verstuurd die niet op rechtmatige wijze zijn verkregen. Goed opletten dus, en gebruiken op eigen risico!

2) Subtle Patterns

Subtle Patterns doet maar 1 ding, subtiele patroontjes ontwerpen. Deze patronen komen in de vorm van kleine gif of jpg bestanden, en zijn ideaal te gebruiken voor websites.

1) Inky Deals

Inky Deals, net als Medialoot is gericht op graphic design in al zijn vormen. Ook hier vindt je een mailinglist, en ook in deze mailinglist vind je met grote regelmaat prachtige gratis design bronnen.

share post:
blablabla