fbpx

3 manieren om je website beter te beveiligen tegen hackers

Het gebeurt tegenwoordig vaker en vaker dat hackers zich richten op de websites van kleine zelfstandigen, en dan bij voorkeur die draaien op bekende content management systemen als WordPress, Joomla of Drupal. Ze doen dit omdat deze websites vaak slecht beveiligt zijn.

Hier vindt u drie dingen die u kunt doen om uw website beter te beveiligen tegen hackers.

1) Admin users

Dat een website een admin nodig heeft is een gegeven. Hackers zullen er dan ook alles aan doen om dit account te bemachtigen. De eerste stap is vrij makkelijk, een admin user heeft standaard de naam Admin of Administrator en dat soort varianten. Dit maakt het makkelijk voor hackers, want de user weten ze al, het is nu alleen nog een kwestie van het juiste wachtwoord erbij vinden.

Zorg dus dat de admin user een afwijkende naam heeft. Dit kan de naam van uw hond zijn, favoriete fruit of wat dan ook, zolang je maar van admin en varianten weg blijft. Ideaal zou zijn om een fake account met de naam Admin aan te maken, en deze account te strippen van alle rechten.

2) Blijf up-to-date

Het nadeel van de grote bekende content management systemen, is dat ook alle lekken en bugs overal bekend zijn. Je hoeft maar te googlen en je vindt een achterdeur voor elk systeem. Dit gegeven is bekend bij hackers, maar gelukkig ook bij de ontwikkelaars. Zorg er daarom voor dat je altijd update naar de laatste versie, zodra die beschikbaar is. Dit geldt niet alleen voor je CMS, maar ook voor gebruikte plugins en themes

3) Virus scanner

Zorg er voor dat je een goede, betrouwbare en up-to-date virus scanner op je computer hebt staan. Veel virussen doen helemaal niets, behalve alles loggen wat jij doet en dit verzenden naar een hacker. Op deze manier is het erg makkelijk voor een hacker om aan je admin username en wachtwoord te komen. Zonder goede virus scanner heeft het weinig nut om punten 1 en 2 toe te passen. Een goede gratis virus scanner vindt u in AVG Free

share post:
blablabla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.